Spel på nätet

Sedan höghastighetsinternet slog igenom så har utvecklingen inom teknik varit lavinartat snabb. Utvecklingen har gått framåt på alla fronter, inte minst när det gäller spel av dess olika slag på nätet, vi tänkte skriva lite om några olika spel och lite om dess utveckling.

Onlinespel

Onlinebaserade FPS- och strategispel

FPS-spelen var några av de första som blev populära när uppringt internet började bli ett minne blott. Det man kanske först av allt tänker på är förstås Counter-Strike 1.5 som man väl egentligen skulle kunna säga revolutionerade spelvärlden och för den delen också kan sägas blev starten för begreppet E-sport. Dess popularitet grundar sig för det första såklart i spelformen, det är enkelt, tydligt, och det blir bara roligare ju mer du spelar och ju bättre du blir. Den andra samlade faktorn är tävlingsmomentet, faktumet att man spelar mot andra personer – detta i sig får väl personifiera revolutionen av datorspel.

Det nästa man naturligt kommer att tänka på är också föga förvånande, det är givetvis World of Warcraft eller WOW. WOW kan sägas stå för den andra revolutionen i gamingvärlden. Spelet har under den senaste tioårsperioden blivit det mest sålda onlinespelet i världshistorien. Anledningen till populariteten, berättar Rob Foote, producent av spelet i en intervju, är att man lärt sig vad folk gillar och att det är ett progressivt spel där man hela tiden kan utveckla sina karaktärer och upptäcka nya platser i världarna.

Onlinebaserade kortspel

När det gäller onlinebaserade kortspel så finns det några som har blivit väldigt populära med teknikens utveckling. Det är Blackjack, men allra främst så är det givetvis poker i formen Texas Hold’em som blivit allra populärast. Pokern började bli populär kan man säga ungefär i samband med IT-boomen. Anledningarna till dess popularitet är säkerligen många, men även här kan interaktiviteten sägas ha ett finger med i spelet.

En sajt online där du kan spela poker online är Betsson. Där hittar du nu innan jul många bra erbjudanden att ta som ger lite extra på ditt spel. Du kan bland annat nu innan jul spela på Betsson xmas micro masters, ett spel med låga inköp och höga garantier. Det kan vara en riktigt häftig känsla att ta hem den där stora potten mot alla sina motspelare, även om man inte ser deras ansikten. Sen ska man förstås inte underskatta faktumet att man kan vinna en del pengar om man är skicklig.

Utvecklingen har sannerligen gått framåt och idag finns unga svenskar som tack vare pokern blivit stjärnor och mångmiljonärer bara genom att spela poker på nätet. Den mest kände är förmodligen Isuldur1 eller Viktor Blom som han egentligen heter, som ofta omskrivs som en av pokerns stora stjärnor.