Så skyddar du din mobil på bästa sätt

Att skydda mobilen har mer än en betydelse. Det första många tänker på är säkert hur man skyddar den från fysiska skador. Men du bör även tänka på hur du skyddar mobilen från att bli stulen och skydda den information du har i mobilen.

Om vi börjar med det fysiska skyddet är det säkraste valet att skaffa ett ordentligt fodral och kanske även ett skydd för själva skärmen. Fodralet kommer skydda den om du råkar tappa den i golvet eller marken och skärmskyddet hjälper både för det och kan skydda mot eventuella repor.

Stöldskydd är en annan sak alla borde tänka på och det börjar med något så enkelt som att ha ett bra skärmlås. Även om det är smidigt och enkelt att bara kunna låsa upp den med ett svep bör du alltid välja något mer seriöst och inte allt för simplistiskt så vem som helst kan gissa det. Du bör också se till att ha något sätt att spåra mobilen utifall den skulle bli stulen.

Slutligen ska vi titta lite kortfattat på att skydda mobilens data. Det börjar med att aldrig installera några appar som kommer från icke-officiella platser. Google Play och App Store är de du alltid bör hålla dig till för dina appar. Se också till att undvika öppna wifi-nätverk för att minimera risken att få din information stulen.