Surfplattan

Surfplattan är något som blir en allt mer välkänd pryl i våra svenska hem. Den har varit benämnt som kandidat och vinnare av titeln ”årets julklapp” under flera år i rad nu, så det får väl sägas att det inte riktigt längre är någon nykomling.

Vad är det då som gör surfplattan så populär. Ibland kan det tyckas svårt att förklara detta eftersom man ju i regel redan har alla de funktioner som surfplattan erbjuder. Har man en med androidplattform så finns precis samma funktioner som någon av alla de smartphones som har den plattformen, och har man en iPad så är det inte mycket som skiljer sig från den eventuella iPhone man också har i sin ägo. Dessutom så har ju de flesta en en dator, stationär eller bärbar, så vad är egentligen orsaken att vi behöver i surfplatta?

  • Ultraportabel – Den har i princip samma funktioner som en bärbar dator men är lättare att bära med sig och framförallt smidigare.
  • Bättre skärm – De flesta plattorna har en riktigt bra skärm som fungerar bra såväl till surf som att med knivskarp bild se på filmer.
  • Batteritiden – Batteritiden är överlägsen de flesta bärbara datorer och smartphones.
  • Perfekt storlek – En smartphone känns ofta lite för liten och pillrig för att sitta och surfa bekvämt. En bärbar dator känns kanske ibland lite klumpig och det blir varmt att ha den i knät.
  • Perfekt för sociala medier – Surfplattorna är som gjorda för användandet av sociala medier som Facebook, Twitter, Instagram och så vidare. De flesta apparna är väloptimerade och storleken på skärmarna är perfekta för syftet.

Detta var några av anledningarna till varför surfplattor har fått sånt bra fotfäste i våra hem, på bussen, ja överallt!